Christelijke Muziek & Concertagenda

Braziliaanse topgitarist in Westerkerkmuziek Veenendaal, Utrecht


Naam:
Braziliaanse topgitarist in Westerkerkmuziek
Datum:
22 september 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16u - 00u
Omschrijving:

Op 22 september begint de nieuwe serie Westerkerkmuziek. Om 16.00 uur begint in de Westerkerk aan de Goudvink te Veenendaal het concert waarin de Braziliaans-Armeense gitarist João Kouyoumdjian en de organist Harry van Wijk een gevarieerd programma ten gehore brengen. Er klinken werken van de beroemde Braziliaanse componist Heitor Villa-Lobos voor gitaar solo, maar ook een concert voor gitaar en orkest waarvan het orkestdeel voor deze gelegenheid bewerkt is voor orgel. Voor orgel klinken enkele werken van hedendaagse Nederlandse componisten en voor gitaar solo wordt het programma aangevuld met diverse solowerken van eveneens Zuid-Amerikaanse componisten. De toegang is gratis. Zie voor het volledige programma de website: www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
João Kouyoumdjian is een gitarist met bijzondere talenten. In de woorden van gitaarvirtuoos Paulo Martelli "João Kouyoumdjian is één van de meest bijzondere Braziliaanse gitaristen van zijn generatie. Zijn spel vertoont altijd verfijnde gevoeligheid en een diepe schoonheid”. Hij studeerde aan de Juilliard School in New York, won diverse prijzen en speelde in veel beroemde concertzalen, waaronder Carnegie Hall in New York. Enkele componisten uit zijn thuisland, Raimundo Penaforte en Ricardo Calderoni, schreven muziek voor hem. Van beide componisten speelt hij een stuk tijdens dit concert.
Harry van Wijk is een breed georiënteerd musicus. Hij geeft orgelconcerten in Nederland, België, Duitsland, Engeland en in de Verenigde Staten. Verder is hij als kerkmusicus verbonden aan “De Kandelaar” in Amersfoort en is hij dirigent van het koor Toonkunst Plus Amersfoort. Harry combineert graag het orgel met andere instrumenten of met zangers. Ook zoekt hij verbinding met andere vormen van kunst, zoals poëzie, schilderkunst of fotografie. Harry van Wijk studeerde bij Kees van Houten, Theo Jellema, Wolfgang Zerer en Joris Verdin en behaalde in 2002 het Fase II diploma aan het conservatorium in Groningen. Verder behaalde hij in 1997 het Praktijkdiploma kerkmuziek en in 1998 het Praktijkdiploma Koordirectie. Hij nam een cd op met zijn eigen liturgische muziek voor koor, koperblazers, percussie en orgel.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-09-12 22:52:04

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar