Christelijke Muziek & Concertagenda

Groot Bevrijdingsconcert op 5 mei in Laurenskerk, Rotterdam Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Groot Bevrijdingsconcert op 5 mei in Laurenskerk, Rotterdam
Datum:
5 mei 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 18:00u
Omschrijving:

Groot Bevrijdingsconcert op 5 mei in Laurenskerk, Rotterdam
300 Mannen zingen de première van de Wilhelmus-Cantate


Domus Orgels en Koorconcerten organiseren, in samenwerking met de Koninklijke Bond van Nederlandse Oranjeverenigingen en het Museum Buren en Oranje, een groots Bevrijdingsconcert met koor- en samenzang. Dit concert zal op 5 mei 2012 plaatsvinden in de Rotterdamse Laurenskerk. Voor dit landelijke evenement verwacht de organisatie het publiek uit alle delen van het land.
300 Mannen uit Urk, Lelystad en Woerden zullen met orkest en solisten een gevarieerd programma van vaderlandse liederen ten gehore brengen. Hoogtepunt zal de première zijn van de Wilhelmus Cantate. Naast de koren zullen diverse solisten hun bijdrage aan dit concert geven: Willemijn/zang, Johan Bredewout/piano, Arjan&Edith/trompet, Henk Strootman en André de Jager/orgel.
De bekende pianist Jan Vayne verzorgt een gastoptreden.
Dirigent Bert Moll heeft de muzikale leiding in dit concert.

Première van de Wilhelmus-Cantate
Het Wilhelmus viert dit jaar zijn 80ste verjaardag als ons Nederlands volkslied. Met het oog op deze herdenking componeerde Johan Bredewout - componist en arrangeur - de Wilhelmus-Cantate.
De meeste Nederlanders kennen slechts het eerste couplet van het Volkslied; Bredewout componeerde voor álle vijftien coupletten een eigen bewerking. Tijdens het Bevrijdingsconcert zal de Cantate door het Urker Mannenkoor ‘Halleluja’ voor het eerst uitgevoerd worden. Het Groot Nationaal Strijkorkest, piano en orgel zorgen voor de begeleiding.

Koren en orkest
Het Urker Mannenkoor “Hallelujah” vierde in 2010 het 100-jarig jubileum met een concerttour in binnen- en buitenland. De afsluiting van het jubileumjaar vond plaats met een concert in het Concertgebouw in Amsterdam . Dit concert was voor de mannen, die in de Urker klederdracht zingen, een groot succes. Koorleden Barend Wiltjer/tenor en Henk Brouwer/bariton treden regelmatig als solist binnen het koor op.
Het Chr. Mannenkoor Lelystad werd opgericht in januari 1990. Het koor heeft ruim 90 leden. In de afgelopen jaren heeft het een repertoire opgebouwd, dat bestaat uit Nederlandse geestelijke liederen, negro-spirituals, Engelse, Franse, Duitse, Russische en Latijnse liederen.
Mannenkoor Con Forza telt 140 leden. Het koor heeft met zijn warme koorklank een eigen publiek weten te veroveren en krijgt door de uitgave van diverse geluidsdragers en optredens op diverse locaties een steeds groter wordende bekendheid.
Het Groot Nationaal Strijkorkest met concertmeester Martin de Deugd begeleidt al vele jaren diverse koren in concerten en bij de productie van CD´s en DVD´s.
Afgelopen december (tijdens het traditionele KerstKorenConcert) stonden de drie koren met dit orkest en hun dirigent te samen op het podium voor een uitverkochte zaal in het Utrechtse Vredenburg.

Jan Vayne is in binnen- en buitenland bekend als een virtuoos en creatief pianist. Vayne is een natuurtalent: hij heeft het vermogen om spontaan, uit het niets, de meest diverse soorten improvisaties te spelen. In dit concert zal Jan Vayne vele vaderlandsliederen tot een schitterende compositie maken.

Kinderen maken Muziek
is een initiatief van het Oranjefonds. Men beoogt zoveel mogelijk kinderen een muziekinstrument te laten bespelen en om samen muziek te laten maken. Samen muziek maken stimuleert de ontwikkeling van sociale en emotionele vaardigheden. Tijdens het concert zal voor dit doel een collecte gehouden worden.

Zaterdag 5 mei 2012, 16.00 uur
Laurenskerk, Rotterdam

De toegang tot dit concert, dat mede in het teken staat van het 45-jarig bestaan van Domus Orgels, bedraagt € 15,-. Kinderen € 5,-. Kaarten aan de kerk verkrijgbaar.
Reserveren: www.koorconcerten.nl of 06 54674195.

Adres:
Grotekerkplein 27,Rotterdam
Postcode:
3011 GC
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Bevrijdingsconcert

Uitvoerenden:
Urker Mannenkoor Hallelujah, Chr. Mannenkoor Lelystad, Mannenkoor Con Forza m.m.v. Groot Nationaal Strijkorkest, Willemijn/zang,Johan Bredewout/piano, Arjan&Edith/trompet, Henk Strootman en Andre de Jager/orgel.
Gastoptreden: Jan Vayne

Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
€ 5,00


Internetadres:
http://www.koorconcerten.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Mannenkoren van Bert Moll.

Kaarten:
Kaarten aan de kerk verkrijgbaar.Reserveren:06 54674195 of www.koorconcerten.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-04-10 09:06:32

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar