Christelijke Muziek & Concertagenda

Oude muziek met sopraan en luit in de Westerkerk Veenendaal, Utrecht


Naam:
Oude muziek met sopraan en luit in de Westerkerk
Datum:
25 februari 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Op zaterdag 25 februari om 16.00 uur wordt in de Westerkerk (Goudvink 2, Veenendaal) het volgende concert gegeven in de serie Westerkerkmuziek. Helaas moest koor 20-21, dat aanvankelijk geprogrammeerd stond, door interne omstandigheden het concert afzeggen. In plaats daarvan wordt het concert nu verzorgd door de sopraan Wendy Roobol, de luitist Arjen Verhage en de organist Ad Verhage.
De Nederlandse sopraan Wendy Roobol studeerde zang bij Sasja Hunnego en Rita Dams. In mei 2004 studeerde zij af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en volgde daarna een Masterstudie aan De Nieuwe Opera Academie (DNOA), die zij succesvol afsloot in juni 2006. In november 2009 was Wendy laureaat bij het Presentatieconcert van de Stichting Nationale Vocalistenpresentatie. Wendy is een veelzijdige zangeres. Door haar soepele, heldere en warme geluid leent haar stem zich voor repertoire dat zich uitstrekt van vroege barok tot moderne muziek in zowel het opera- als het oratoriumgenre.
Arjen Verhage studeerde sinds 2004 aan het Sweelinckconservatorium en specialiseerde zich daar bij Fred Jacobs in de oude muziek, op renaissanceluit en theorbe. Als onderdeel van zijn masteropleiding studeerde hij enkele maanden aan de schola cantorum Baseliensis bij Hopkinson Smith. In februari van dit jaar behaalde hij het Masterdiploma met een programma van Franse muziek uit de 17e eeuw. Hij begeleidt diverse solozangers in het luitlied en concerteerde als zodanig op diverse plaatsen in ons land. De Nederlandse muziek van de 17e eeuw muziek heeft Arjen’s speciale interesse; samen met Leonore van Sloten vormt hij het Huygens Duo, dat zich specialiseert in het 17e eeuwse Nederlandse luitlied.
Op het programma staat verfijnde muziek met werken voor zangstem en renaissanceluit uit het 16e eeuwse Italië en Engeland van onder anderen Caccini en Dowland. Ook muziek uit de 17e eeuw wordt ten gehore gebracht. Daarbij wordt de zangeres begeleid op de theorbe, een grote basluit. Er klinken werken van Purcell en van de Fransman de Visée voor theorbe solo. Ad Verhage speelt op orgel enkele werken uit de Engelse renaissance en een Offertoire van Francois Couperin.
Toegang gratis; collecte bij de uitgang.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble
Doelgroep:
Alle leeftijden


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Commissie Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-02-17 22:26:23

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar