Christelijke Muziek & Concertagenda

Dubbelfocus Woerden, Utrecht


Naam:
Dubbelfocus
Datum:
11 maart 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16.00u - 17.15u
Omschrijving:

De mis voor dubbelkoor van Frank Martin uit 1922-1926 is een van de belangrijkste koorwerken van de vorige eeuw dat zowel ongeoefende als ervaren oren voor zich zal innemen.
Een monumentaal werk, waarin van allerlei invloeden wel iets terug is te vinden en dat toch een volledig persoonlijk werk is. Er klinkt een ontroerende en eerlijke beschouwing op zijn relatie met het hogere. De mis bestaat uit een Kyrie,Gloria,Credo, Sanctus, Benedictus en Agnus Dei. Opmerkelijk is dat de zoon van een Calvinistisch dominee een katholieke mis schrijft.
Altbachische Archiv:
Johan Sebastian is natuurlijk de bekendste, maar zeker niet de eerste en enige componist uit de grote Bach familie. In de Bach-stamboom gaan een flink aantal musici en
componisten hem voor. Hun muziek associeer je gauw met de muziek van JSB, maar in feite is het andersom: JSB liet zich graag inspireren door muziek uit het Altbachische Archiv.
De keus is gevallen op 6 motetten voor dubbelkoor van Johann Christoph (1642-1703), Johann Michael (1648-1694) en Johann Ludwig (1677-1731), aangevuld met twee werken van Johan Sebastian zelf en van een leerling van Bach: Homilius.

Adres:
Lutherse kerk , Jan de Bakkerstraat
Postcode:
3441
Plaats:
Woerden (Boek overnachting in Woerden)
Dagje uit in Woerden | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor

Uitvoerenden:
Kamerkoor Descartes o.lv. Maud Meilof

Entreeprijs:
€ 10,00


Internetadres:
http://www.kamerkoordescartes.nl
Email adres:
info apenstaartje kamerkoordescartes.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Kamerkoor Descartes.

Kaarten:
€ 10, verkrijgbaar aan de zaal of via de website van het koor

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-02-02 23:08:11

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar