Christelijke Muziek & Concertagenda

Internationaal Kamermuziekfestival Haarlem Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Internationaal Kamermuziekfestival Haarlem
Datum:
27 juli 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.30u - 22.30u
Omschrijving:

Internationaal Kamermuziekfestival Haarlem

Van woensdag 27 juli tot en met vrijdag 26 augustus 2011 vindt in Haarlem het Internationaal Kamermuziekfestival Haarlem plaats. Tien enerverende concerten zijn te beluisteren in de sfeervolle Nieuwe Kerk, Nieuwekerksplein 36, 2011 ZT Haarlem. Internationale musici brengen een gevarieerd repertoire voor piano, viool en cello ten gehore. In diverse landen zijn in de afgelopen maanden audities gehouden. Uiteindelijk zijn voor dit jaar bijna 130 solisten uit 40 landen geselecteerd om deel te nemen aan het zomerfestival van The International Holland Music Sessions. Onder de musici bevindt zich ook dit jaar weer veel talent zoals laureaten van de Koningin Elisabeth Wedstrijd 2010 in Brussel en het Tsjaikowsky Concours in Moskou resp. Kyu Yeon Kim en Yury Favorin. Ook de Noorse violist Christian Andersen die dit jaar deelneemt aan het Tsjaikowsky Concours behoort tot de optredende solisten. Dit festival combineert masterclasses door internationaal vermaarde docenten met optredens door de deelnemers. De concerten worden gegeven in o.a. Bergen, Alkmaar, Den Hoorn ( op Texel ), Oosterland, Enkhuizen, Schermerhorn, Muiden ( Muiderslot ) en Zwolle. En een aantal van de beste musici treedt op tijdens het Internationaal Kamermuziekfestival Haarlem.
Concertdata : woensdag 27 en vrijdag 29 juli, woensdag 3, vrijdag 5, woensdag 10, vrijdag 12, woensdag 17, vrijdag 19, woensdag 24 en vrijdag 26 augustus. Aanvang van de concerten is steeds om 20.30 uur.
Het gehele programma is te vinden op www.tihms.com.
Tijdens het zomerfestival dat deze zomer in Nederland plaatsvindt, worden uit de deelnemende musici de besten geselecteerd dat zal optreden in de serie “ New Masters on Tour “ van het daaropvolgende seizoen. Deze New Masters zijn te beluisteren in een serie concerten die, behalve het Concertgebouw in Amsterdam en Theater Odeon in Zwolle, ook een aantal Europese podia aan doet.
The International Holland Music Sessions beoogt getalenteerde musici tot 27 jaar te begeleiden op hun weg naar het internationale concertpodium. Diverse Nederlandse en buitenlandse musici hebben ooit hun debuut gemaakt in deze serie, zoals Liza Ferschtman, Paolo Giacometti, Quirine Vierssen e.a. Ook latere prijswinnaars op zo belangrijke concoursen als het Koningin Elisabeth Wedstrijd, de Cleveland International Piano Competition, en het Tchaikowskyconcours zetten hun eerste stappen op het podium bij een van de vele concerten die The International Holland Music Sessions tot nu toe organiseerde. Zo heeft de organisatie in de 24 jaar van haar bestaan nationaal en internationaal een belangrijke reputatie opgebouwd in de wereld van de klassieke muziek.
Voor het laatste nieuws over het zomerfestival en de concertpodia kijkt u op www.tihms.com. Vanaf 15 juli a.s. is op de site ook het complete concertprogramma te vinden met de mogelijkheid om kaarten te bestellen of de uitgebreide brochure aan te

Adres:
Nieuwe Kerksplein 36
Postcode:
2011 ZT
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal

Uitvoerenden:
Nikolay Shugaev, cello en Zlata Chochieva, piano
het Maurice Trio

Entreeprijs volwassenen:
€ 17,00
Entreeprijs kinderen:
€ 8,50


Internetadres:
http://www.tihms.com
Email adres:
info apenstaartje tihms.com
Meer concerten:
Alle concerten van The International Holland Music Sessions.
Telefoon:
072-5821300


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-07-19 16:15:42

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar