Christelijke Muziek & Concertagenda

Angelic Voices Breda, Noord-Brabant


Naam:
Angelic Voices
Datum:
21 mei 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 22:00u
Omschrijving:

In het kader van het Drie Koren Festival vindt dit unieke concert plaats door de drie beste jongenskoren van Nederland. Zowel het kathedrale koor Haarlem, het Roder Jongenskoor als de Choralen van de Grote Kerk, onderdeel van het Sacramentskoor Breda, zijn gespecialiseerd in traditionele Engelse koormuziek. Met deze veelal speciaal voor jongenskoren geschreven muziek, komt het unieke karakter van een jongenskoor goed tot z’n recht. Afwisselend alleen, twee koren samen of gezamenlijk met drie koren, zal de muziek van componisten als Rutter, Parry, Wood, Stanford en Williams ten gehore worden gebracht.

Het Drie Koren Festival
Ééns in de twee à drie jaar treffen de drie beste jongenskoren van Nederland elkaar tijdens het Drie Koren Festival. Het gaat hier om het jongenskoor van het Kathedrale koor in Haarlem, het Roder Jongenskoor en uiteraard onze eigen Choralen, onderdeel van het Sacramentskoor Breda. Dit festival is opgezet naar Engelse traditie en bestaat inmiddels 15 jaar. De afzonderlijke koren studeren een eigen programma in, maar er wordt ook altijd gezamenlijk repertoire gezongen. Na zes jaar afwezigheid uit Breda, waarbij achtereenvolgens het festival in Roden (Groningen) en Haarlem is georganiseerd, zal het van 20 t/m 22 mei a.s. weer in Breda gaan plaatsvinden. Een unieke kans en een must voor liefhebbers van jongenskoorzang. Het Drie Koren Festival wordt in de Sacramentskerk gehouden. Op het programma staan een Evensong op vrijdagavond, een concert op zaterdagavond en een feestelijke Eucharistieviering op zondagochtend.

Adres:
Sacramentskerk Zandberglaan 58
Postcode:
4818GL
Plaats:
Breda (Boek overnachting in Breda)
Dagje uit in Breda | Activiteiten Noord-Brabant

Provincie:
Noord-Brabant

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Meerdere koren
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
- Roder Jongenskoor o.l.v. Rintje te Wies
- Kathedrale koor Haarlem o.l.v. Fons Ziekman
- Choralen van de Grote of OLV kerk Breda o.l.v. Henri de Graauw

Entreeprijs:
€ 15,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.choralen.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Choralen.

Kaarten:
http://www.uitinbrabant.nl/uib/breda/site/agenda/detail/A_45331120.html?Angelic-Voices

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-04-26 20:04:05

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar