Christelijke Muziek & Concertagenda

Messiah G.F.Handel Noord-Scharwoude, Noord-Holland


Naam:
Messiah G.F.Handel
Datum:
13 maart 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
13:30u - 17:00u
http://www.youtube.com/watch?v=T8xNKZMyOs8&feature=autoplay&list=ULiNtvahkZ_4c&index=5&playnext=1
Omschrijving:

Vocaal ensemble Voices is een gemengde groep zangers en zangeressen bestaande uit 18 leden. Vocaal ensemble Voices verzorgt uitvoeringen van klassieke en moderne (kerk-)muziek: van Palestrina tot Vasks en van Händel tot Vugs. Het repertoire sluit aan bij de kerkelijke wortels van het ensemble. In veel gevallen zoekt Vocaal ensemble Voices naar manieren om (klassieke) muziek in zijn originele context terug te brengen. Zo worden cantates van Johann Sebastian Bach uitgevoerd in de context van een kerkdienst en passend bij de tijd van het jaar. De muziek wint aan betekenis doordat zij omlijst wordt door aansluitende lezingen, overwegingen en samenzang. Vocaal ensemble Voices zoekt steeds opnieuw naar boeiende combinaties van muziek, inhoud en vorm. De bijzondere kracht van het koor is de wijze waarop in relatief kleine samenstellingen toch grote werken worden uitgevoerd.

Vocaal ensemble Voices is in 2005 in Bussum opgericht nadat eerst in wisselende samenstelling diverse projectuitvoeringen zijn vormgegeven. Enkele van de projectkoorleden hebben onder leiding van dirigent Piet Philipse het Vocaal ensemble vorm gegeven. Ter ondersteuning van het ensemble betreedt regelmatig het ‘Wilhelminaconsort’ de orkestvloer. Professionele strijkers, (hout- en koper-) blazers geven de uitvoeringen een gebalanceerde uitstraling.
Het Wilhelminaconsort met als concertmeester Wouter Groesz heeft het ensemble zijn eigen naam en indentiteit binnen de cantatediensten in Bussum gegeven. Vaste organist van Voices is Wybe Kooijmans organist van de Grote of St.Vituskerk te Naarden. Het Vocaal ensemble Voices verzorgt naast een aantal cantatediensten in de Wilhelminakerk te Bussum ook een aantal concerten per jaar in Hoorn, Naarden en Amsterdam.
Inmiddels heeft het koor een breed repertoire opgebouwd. Muziek uit de middeleeuwen, Bach, Mendelssohn en Fauré staan op het lijstje. Naast muziek uit de 20e eeuw van bijvoorbeeld John Rutter, Philip Guran, Hendrik Andriessen en Peteris Vasks. Voices schuwt ook Gospel-muziek niet en heeft daar in een korte tijd een behoorlijk repertoire opgebouwd.

Adres:
Kerk St Jan de Doper, Dorpsstraat 516, Noord-Scharwoude (Langedijk)
Postcode:
1723 HG
Plaats:
Noord-Scharwoude (Boek overnachting in Noord-Scharwoude)
Dagje uit in Noord-Scharwoude | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Oratorium (meer Oratorium)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Volwassenen

Uitvoerenden:
Sopraan:Marca Hanegraaff
Alt:Karen Sanders
Tenor:Erik Janse
Bas:Rob van Surksum
Orgel:Wybe Kooijmans
Orkest: Het Wilhelminaconsort concertmeester: Wouter Groesz
Koor: Vocaal ensemble Voices
Algehele leiding:Piet Philipse

Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.voicesbussum.nl
Email adres:
dinapaulina apenstaartje hetnet.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Voices Bussum.
Telefoon:
0651095924


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-02-19 18:45:26

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar