Christelijke Muziek & Concertagenda

Zingen in de Winter 2010 middag en avondprogramma's Urk, Flevoland


Naam:
Zingen in de Winter 2010 middag en avondprogramma's
Datum:
8 december 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
14:00u - 21:00u

Omschrijving:

Op woensdag 8 december 2010 wordt op Urk "Zingen in de Winter" georganiseerd. Deze dag is een initiatief van het comité "Zingen in de Zomer". Tijdens deze dag zullen 5 koren o.l.v. Minne Veldman optreden, eerst om 14.00 uur in het Kerkje aan de Zee en aan het einde van de dag om 19.30 uur in de Bethelkerk.

Deze Zingen in de Winterdag beslaat een volledig middagprogramma, aansluitend zal er een zangdienst in de Bethelkerk plaatsvinden. Voor de middag is een zogenaamde "visroute" opgesteld, waarop in een warme uitnodigende sfeer van Urk genoten kan worden. Urk staat bekend om zijn visserij en zijn geloof. Beide items komen deze middag terug.
In het Kerkje aan de Zee zal een afwisselend programma worden gehouden van 14.00 tot 15.00 uur. Kinderkoor De Blijde Stem (Urk) o.l.v. Minne Veldman zal daar aan meewerken, maar natuurlijk kunnen bezoekers ook zelf liederen opgeven die dan samen zullen worden gezongen. Deze samenzang wordt op het orgel begeleid door Minne Veldman.

Daarna is er, tot 18 uur, van alles op zanggebied te doen. Sfeervol het oude eiland zien. Er is een route uitgezet, die voert langs de kleine straatjes en mooie huizen . Ook hier kan tijdens de wandeling worden genoten van dat eigene dat Urk biedt: zang, muziek, sfeer van het vroegere vissersleven. Op iedere locatie is er wat anders te ontdekken. Vuurtoren, museum, botterschuur, brocante, oude schoolplaten, kunst, en nog veel meer. Lees er alles over in de speciale Zingen in de Winter-nieuwsbrief.

Adres:
Wijk 3 nr. 3
Postcode:
8321AB
Plaats:
Urk (Boek overnachting in Urk)
Dagje uit in Urk | Activiteiten Flevoland

Provincie:
Flevoland

Thema:
Advent
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Meerdere koren
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
's middags van 14-15 uur in Het Kerkje aan de Zee: Kinderkoor De Blijde Stem (Urk) o.l.v. Minne Veldman

's Avonds is er een grote zangavond in de Bethelkerk. Hier treedt Jeugdkoor Let Us Worship (Urk) op, evenals de solistes Willemijn de Munnik en Carina Schrijver. Het hoofdgerecht van deze avond is een groot samengesteld gemengd koor van ongeveer 175 zangers en zangeressen, bestaande uit drie gemengde koren o.l.v. Minne Veldman: Sursum Corda (Bunschoten-Spakenburg), Excelsior (Urk) en Zingt voor Hem (Ommen e.o.). Ook hier is er veel samenzang. Marco den Toom bespeelt deze avond het Abraham Meere-orgel en Minne Veldman de piano.

Ds. Stam uit Katwijk zorgt voor een kort gesproken woord. Het programma is al sterk gericht op het komende Kerstfeest.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Buitenlucht en Overdekt

Internetadres:
http://www.zingenindezomer.nl
Email adres:
zingenindezomer apenstaartje urk.nu
Meer concerten:
Alle concerten van Zingen in de Zomer.
Telefoon:
06-25128513


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-12-06 20:22:56

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar