Christelijke Muziek & Concertagenda

In de voetsporen van Bach Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
In de voetsporen van Bach
Datum:
24 augustus 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 21.15u
Omschrijving:

In de voetsporen van Bach, organist Christian Stötzner

Je zult maar de organist zijn in de kerk waar de grootste componist aller tijden, J.S. Bach, gedoopt is en diens achteroom, Johann Christoph Bach stadsorganist was. Deze eer valt Christian Stötzner te beurt, die organist/dirigent van de St. Georgenkirche in Eisenach is. Hij treedt bijna letterlijk in de voetsporen van Bach. Op dinsdag 24 augustus komt hij naar de Sint Lambertuskerk in Rotterdam-Kralingen om een programma met o.m. Bachwerken ten gehore te brengen.

Bachkenner bij uitstek

Stötzner houdt zich dagelijks bezig met Bach. Als dirigent van Bachkoor Eisenach verzorgt hij vele cantates en andere werken van deze beroemde componist. Hij heeft in Duitsland een grote reputatie op het gebied van de vocale en instrumentale muziek van Bach opgebouwd. Op het orgel laat hij daarom graag zijn werken horen, ook in de Sint Lambertuskerk op het Maarschalkerweerdorgel. Hij opent het concert met een dramatisch werk, het 'Praeludium en Fuga' in c-moll, BWV 546. Verder speelt hij verschillende koraalbewerkingen en de 'Fantasie' in G-dur, BWV 572.

Romantische werken

Stötzner laat tijdens dit concert horen, dat hij niet alleen de werken van Bach beheerst. Hij eindigt met twee romantische werken, respectievelijk de Zesde en de Tweede Sonate van Mendelssohn-Bartoldy. De Zesde Sonate bestaat uit een reeksvariaties over het 'Vater unser im Himmelreich', een stuk waarin de invloed van Bach wel duidelijk waarneembaar is. Het slotstuk, de Tweede Sonate, begint donker en eindigt stralend en majestueus. Met dit werk, dat hij in juni speelde in de Dom van Halberstadt, liet hij volgens recensent Eveline Neuhaus de toehoorders achter in 'Staunen und Begeisterung'.

Waar en wanneer?
De Sint Lambertuskerk aan de Oostzeedijk-Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen opent haar deuren op dinsdag 24 augustus a.s. om 19.30 uur en het concert begint om 20.00 uur. De toegang is vrij, maar een gift is uiteraard zeer welkom. Voor meer informatie kunt u terecht bij Cintha de Vreede van ‘Venster op muziek in de Lambertus’ (06-27536859), of op de websites www.erickoevoets.nl,
www.lambertus-rotterdam.nl en www.rotterdamorgelstad.nl.

Adres:
Oostzeedijk Beneden 1-3
Postcode:
3062VJ
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Slotconcert Zomerorgelserie Rotterdam-Kralingen

Uitvoerenden:
organist Christian Stötzner, organist van de doopkerk van J.S. Bach, de Sankt Georgenkirche in Eisenach, Duitsland

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.erickoevoets.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting 'Venster op muziek in de Lambertus'.
Telefoon:
06-27536859


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-08-06 12:23:09

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar