Christelijke Muziek & Concertagenda

What Dreams May Come Zwolle, Overijssel


Naam:
What Dreams May Come
Datum:
10 maart 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

Het Huygens Vocaal Ensemble brengt in maart en april een nieuw muziekprogramma met als titel ‘What dreams may come’. Centraal in dit programma staat het meesterwerk Jesu Meine Freude van Johann Sebastian Bach. Naast dit schitterende motet zal het koor twee werken uitvoeren van de Amerikaanse componist Eric Whitacre. Het programma opent met een instrumentale fuga van Bach die overloopt in het koorwerk Lux Aurumque van Whitacre. Na de Aria uit de Goldbergvariaties van JS Bach zal het koorwerk Sleep van Whitacre klinken.
Het centrale thema in dit programma is licht. Lux Aurumque gaat over het warme licht dat de nieuwgeborene omarmt. Het licht van Jesu meine Freude is de schoonheid die Bach ziet over de dood heen. Tot slot ‘Sleep’ waarin het licht een metafoor is voor een nieuwe toekomst: ‘Dan zal ik mij overgeven aan de slaap, waar wolken van dromen mij een nieuwe toekomst laten zien.’ Zo laten we de donkere dagen achter ons en keren terug naar het licht. What dreams may come?

Adres:
Broerenkerk
Postcode:
8011TW
Plaats:
Zwolle (Boek overnachting in Zwolle)
Dagje uit in Zwolle | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Volwassenen


Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.huygensmusic.nl
Email adres:
info apenstaartje huygensmusic.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Huygens Vocaal Ensemble.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-02-16 20:02:28

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar